Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po úspěchu v derby je KP třetí

Je dobojováno, alespoň v dlouhodobé části ŽBL. Tým KP Brno po vydřeném vítězství v sousedském derby nad Žabinami 68:57 skončil v tabulce třetí za USK a Nymburkem a ve čtvrtfinále narazí po roce opět na šesté Žabiny. Série na tři výhry startuje už ve středu 21. března v hale Vodova! 


"V obraně připomínáte baletky, chybí koncentrace," hodnotil při timeoutu bídný vstup hráček KP do zápasu (1:8) trenér David Zdeněk. Domácí basketbalistky se přece jen vzpamatovaly, ale namlsaného protivníka se nedařilo zlomit a poločasový stav naznačoval dramatické pokračování.


Po změne stran se v bouřlivém prostředí bojovalo o každý míč a ani po třiceti minutách nebylo nic jasné. Malý náskok KP ale dodával hráčkám klid, unavené Žabiny spoléhaly hodně na šestky a to na zvrat nestačilo. Domácím ke třetímu úspěchu nad městským rivalem v probíhající sezoně pomohlo 11 útočných doskoků, ve vedení se soupeři vystřídali 8x, ovšem jen do přestávky. 


David Zdeněk, trenér KP Brno: "Poslední utkání základní části už mělo parametry play off. Byla to těžká generálka na vzájemnou sérii, snad pochopíme, že se musí hrát vždy na 100 procent, nic nedostaneme zadarmo."


Viktor Pruša, trenér Žabin: "Z naší strany pěkný zápas i přes absence Hausknechtové a Stoupalové.  Je teď důležité vzít si dobré věci do čtvrtfinalové série."


KP Brno - Žabiny 68:57 (16:17, 30:28, 47:42)


Body: Burgrová 22, Ursu 18, Šujanová 9, Satoranská a Andělová 7, Remenárová 3, Beránková 2 - Švrdlíková 20, Adamcová 9, Křivánková 7, fauly: 21:14, TH: 13/7:27/21, trojky: 3:0, 850 diváků, rozhodčí Kurz, Scholze a Vyplel.


Více v článku brněnského Deníku i s rozsáhlou fotogalerií - ZDE: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/kp-brno-pretlacilo-zabiny-i-potreti-ctvrtfinale-tak-okoreni-brnenske-derby-20180318.html

Po úspěchu v derby je KP třetíPo úspěchu v derby je KP třetíPo úspěchu v derby je KP třetíPo úspěchu v derby je KP třetíPo úspěchu v derby je KP třetíPo úspěchu v derby je KP třetíPo úspěchu v derby je KP třetí