Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Boj o třetí příčku

Dvě dvojice soupeřů pro čtvrtfinále ŽBL už jsou známy, o dvou dalších se bude rozhodovat v 21. a 22. kole. USK půjde na Karlovy Vary a Nymburk se střetne se Slovankou. Ale KP, Slavia, Hradec Králové a Žabiny budou o své pozice bojovat.


Mnohé naznačí souboj Nymburku a KP ve čtvrtek (19). Středočešky jistojistě skončí druhé. "Mohlo by se zdát, že nám už může chybět motivace, ale věřím, že to tak není a že naše hráčky chtějí před vlastním publikem jen vyhrávat," řekl domácí trenér Dan Kurucz.


Speciální motivaci může mít čerstvá posila KP Sonia Ursu, která u Labe ve Sportovním centru odehrála celou sezonu 2016-17 a pak odešla do Polska. "Určitě nám bude chtít dokázat, že jsme ji měli nabídnout angažmá i pro letošek," počítá Kurucz, který rumunskou reprezentatku "svěří" do péče Huňkové a Gallasové. V minulosti nastupovala za Nymburk i další basketbalistka KP Verlíková. Zajímavé budou i bitvy pod košem, nymburské opory Chomenčuk a Linskens se poměří s Burgrovou a Šujanovou.


Brňanky mají ve svých rukou šanci udržet si třetí příčku (před dotírající Slavií) - a současně zpříjemnit narozeniny Iloně Burgrové. Navíc zkušená pivotka se může posunout do nejlepší desítky blokařek, zatím má na kontě 221 zblokovaných střel - o dvě méně než desátá Pazderová.


Tým KP "vyloupil" Nymburk nedávno při Nilfisk Final 4 ČP, ve finále zde porazil Hradec Králové, který předtím vyřadil z boje o trofej právě domácí kolektiv. V listopadu v lize v hale Vodova vyhrál Nymburk 80:74, když Brňanky zejména neudržely trojkařku Huňkovou, ta se z velké dálky trefila 6x! 

Boj o třetí příčku