Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Technic kladl odpor

Závěrečný zápas 19. kola ŽBL skončil ve SH Morenda podle předpokladů. V brněnském derby však Technic kladl poměrně dlouho statečný odpor. I porážka 61:87 v duelu s čerstvými vítězkami Nilfisk Final4 ČP z KP je pro poslední tým tabulky přijatelná.


Do stavu 28:22 domácím hráčkám vycházelo na co sáhly, naopak favorit z Králova Pole hrál jakoby se zataženou ruční brzdou. Hostující basketbalistky koš soupeře odstřelovaly z dálky, nikomu se nechtělo do soubojů pod koš. Před poločasem přece jen družstvo KP zvýšilo obrátky, skóre se otočilo a derby se dohrálo v očekávaných mezích. 


"V minulých dnech jsme po pohárovém finále nebyli v klasickém tréninkovém rytmu, což se podepsalo na našem výkonu. Užili jsme si chvíli slávy a teď je třeba zase tvrdě pracovat. Technic je v tabulce poslední, ale hrál uvolněný basket a dělal nám starosti," zhodnotil utkání trenér KP David Zdeněk.


Derby se hrálo s charitativním podtextem, kdy se oba týmy rozhodly pomoci bývalé baskeťačce Míše...


Technic Brno - KP Brno 61:87 (21:18, 35:44, 46:66)


Body: Gašicová 14, Stehlíková 10, Zítková 9 - Kopecká 17, Satoranská 16 (11 doskoků, 10 přijatých faulů)), Ursu 16, Burgrová 11, Andělová a Beránková 6, Lančová, Šujanová a Dudáčková 5, fauly: 28:22, TH: 20/13:27:23, trojky: 4:4, 200 diváků, rozhodčí Komprs, Kubiš a Kovář.

Technic kladl odporTechnic kladl odporTechnic kladl odporTechnic kladl odporTechnic kladl odpor