Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Návrat Andělové, těšení Verlíkové

Los ŽBL se tentokrát povedl. V 17. kole se chystá několik soubojů, které slibují velkou podívanou. A dva z nich - Hradec Králové-KP BRNO a Nymburk-Slavia dostanou v sobotu speciální péči. Server TVcom.cz z nich nabídne komentované přenosy na tři kamery!


Takže i brněnští fanoušci, kteří se nevypraví do haly hradeckého Sokola, si mohou ligový šlágr patřičně vychutnat. Hostujícímu družstvu jde o hodně, potřebuje k posunu z "hrozící" páté příčky před play off zvítězit.


V prvním říjnovém střetnutí se to družstvu KP povedlo (74:60). Tehdy se nová posila KP G. Andělová poprvé postavila proti svým nedávným spoluhráčkám z Hradce Králové, pomohla k výhře 17 body - což je dosud její nejlepší ligový počin v královopolském dresu. 


Východočešky jsou v neúplné tabulce ŽBL třetí se třemi porážkami, klopýtly pouze v Brně, s Nymburkem a s USK, tým KP je čtvrtý s pěti ztrátami. Lvice mají stabilizovaný, zkušený kádr, trenérka Ptáčková spoléhá na osu Bartoňová, Ovsíková, Minarovičová, Bura, Šípová a Březinová.


"S Kristýnou Minarovičovou jsem hrávala v Ostravě, se "Šípou" v Nymburku, takže se na ně těším," usmála se Monika Verlíková, křídlo KP. "Je to pro nás docela klíčový zápas, snad nebudeme nervózní. Víme co nás čeká, celý týden jsme se poctivě připravovaly. Soupeř je těžký, sehraný, ale není neporazitelný." 


Celek KP čeká tedy od 16 hodin silný protivník, který touží po obhajobě loňského ligového stříbra a je podle sázkových kanceláří favoritem (např. Tipsport 1,55x2,5). Basketbalový program bude i v hale Vodova, v 1. lize žen hostí v sobotu KP Brno B v tabulce třetí Nusle (10) a v neděli druhý Jablonec (9.30).

Návrat Andělové, těšení Verlíkové