Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Satoranská se vrací

Do pěti dnů je natažený program 15. kola ŽBL, družstvo KP se představí v neděli v Mladé Boleslavi (17). V souboji pátých Brňanek se sedmou Slovankou je hostující tým favoritem, ale v obvykle studené mladoboleslavské hale je třeba nic nepodcenit.


Do důvěrně známého prostředí se vrací opora KP Satoranská, ktrerá v barvách Slovanky začínala svoji ligovou kariéru. V posledních sedmi utkáních trefila dvouciferný počet bodů a tak na ni domácí budou určitě dávat pozor.


"Slovanka je nevyzpytatelný soupeř, má už stabilizovaný kádr, nebude to v neděli jednoduché," tuší trenér KP David Zdeněk. Mladá Boleslav má na soupisce řadu nadějí, nicméně spoléha na ostřílené Harapesovou, Motyčákovou, Novotnou, Rybovou a Američanky King a Middleton. V říjnovém 4. kole ŽBL zvítězily Brňanky nad Slovankou 74:54. 


Vzhledem k tomu, že B tým KP v 1.lize čekají o víkendu v hale Vodova tři těžké zápasy (v pátek od 19.45 Aritma - dohrávka, v sobotu od 14.00 Pečky a v neděli od 9.30 Pardubice), pomohou i basketbalistky áčka (Kopecká, Beránková, Andělová, Lančová, Dudáčková a Holubová).


Takže fanoušci se mohou vypravit do Králova Pole na zajímavý ženský basketbal, byť se tentokrát nebude bojovat o body v ŽBL. A navíc kadetky čekají dva důležité extraligové souboje: v sobotu s Chomutovem (12) a v neděli se Slovankou (11.30).

Satoranská se vrací