Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Mládežnické okénko KP Brno

Zhruba v polovině základní části EXTRALIGY U19 i U17 jsou obě dorostenecká družstva KP Brno na dostřel PLAY OFF, tedy na 9. místě. O něco lépe si stojí kadetky vedené svérázným slovenským trenérem Robo Sivákem starším, které ve vyrovnané tabulce středu pole ztrácí na 4. místo pouhé 2 body s bilancí 5/7.


Juniorky pod taktovkou hlavního trenéra žen a vedoucího SCM Davida Zdeňka posbíraly o 2 výhry méně a mají situaci zdánlivě o něco složitější, ale zase hrály převážnou část sezony v neúplné sestavě, kdy chyběla řada opor a šanci dostávají i mladší hráčky. Nicméně herní projev obou týmů jde nahoru, o čemž svědčí i 4 zcela vyrovnaná předvánoční derby.


V žákyních se kategoriím U15 i U14 podařilo docela přesvědčivě protlačit do extraligové fáze, když svěřenkyně Robo Siváka mladšího postoupily z ligy starších žákyň ze 3. místa a mladší žákyně vedené vedoucím SpS Martinem Čermákem dokonce ze druhého.


V minižákovských kategoriích se na růstu našich nejmladších nadějí podílí mimo zmiňovaného M. Čermáka také Tom Bešina, sestry Markéta Šívrová a Monika Šívrová-Stehlíková i trenérka a hráčka našeho A-týmu žen v jedné osobě Kája Jandová. Zatím se zdá, že vrcholem jejich snažení bude účast na některém z národních festivalů ke konci sezony.


Na první basketbalové krůčky v přípravkách dohlížejí také další současné, nebo bývalé hráčky KP - Edita Šujanová, Ilona Burgrová, Moniky Verlíková i Satoranská a Jana Poláková. Záložním B-týmům v lize žen a kadetek se navíc věnují i první slovenská basketbalistka ve WNBA Andrea Kuklová, Lucka Zítková a Jakub Nevrlý, spolupracující trenéři ze Šlapanic k tomu vedou i dvě nadnárodky.


Poděkování patří všem zmiňovaným i za bezva fungující partu - Kénik DO-TO-HO...!!!

Mládežnické okénko KP Brno