CHANCE ŽBL
Nejbližší domácí utkání
2023/2024
3. místo KP TANY BRNO
Holky, trenéři, partneři a fanoušci DĚKUJEM…!!!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavii táhly Američanky

Sobotní duel mezi KP a Slavií byl ozdobou ŽBL, ve výborné atmosféře se obě družstva důstojně rozloučila s rokem 2017, dárek pod stromeček v podobě vítězství 85:80 si nadělily basketbalistky z Prahy. 


Zpočátku to na velké drama nevypadalo, rozklepané Brňanky nedokázaly zastavit lavinu útoků Slavie (2:12) a hostující tým s vynikající Madden získal až 17 bodový náskok (14:31). Bývalá pivotka KP řádila pod oběma koši (9 doskoků, 10 získaných faulů), nastřílela 26 bodů!


Domácí tým se ze šoku částečně vzpamatoval ve druhé čtvrtině a ve třetí udeřil, bodík po bodíku ukrajoval ze své ztráty, až se podařilo vyrovnat (58:58). Zóna zase posadila do sedla Slavii (61:73), jenže nezdolné Brňanky zahájily další stíhačku (38. min. 75:75). Ale nedaly několik šoupáků a Pražanky podporované skupinkou vlajkonošů zákonitě definitivně trestaly (75:83).


Domácí kolektiv nastoupil bez zraněných Burgrové a Prokešové, během zápasu doplatily na přehnanou tvrdost protivníka i Šujanová, Satoranská a Kopecká, brněnský lékař byl v plné pohotovosti. Američanky Madden, Bellock a Russell daly dohromady 56 bodů a velkou měrou se zasloužily o úspěch Pražanek.


Hlasy trenérů


Martin Stavěl, trenér Slavie: "Velmi cenné vítězství nad zdatným soupeřem. Byli jsme na zápas dobře připraveni, měli jsme výtečný nástup. Ale Brno se vzchopilo a nastalo drama. Máme radost, že se šťastným koncem pro nás, konečně se nám podařilo vyhrát těžké utkání venku."


David Zdeněk, trenér KP: "Začátek nám nevyšel, byli jsme chladní, bez energie. Od druhé čtvrtiny naše hráčky přidaly na bojovnosti, nezklonily hlavy a úžasným způsobem ztrátu zlikvidovaly. Zlomit Slavii, která stála na výkonu třech Američanek, se však nepodařilo, sehrálo roli i štěstí při střelbě."


KP Brno - Slavia 80:85 (14:26, 40:50, 61:68)


Body: Satoranská 15, Šujanová 13, Remenárová 12, Beránková 10, Andělová 9, Jandová 8, Kopecká 7, Verlíková 6 - Madden 26, Bellock 22, Pudláková 11, fauly: 29:21, TH: 27/24:36/30, trojky: 8:3, rozhodčí Večeřa, Komprs, Kubiš, 680 diváků.


Článek brněnského Deníku s fotogalerií - ZDE:https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/porazka-kralova-pole-srovnala-rivaly-v-tabulce-technic-zaostava-20171217.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

Slavii táhly AmeričankySlavii táhly AmeričankySlavii táhly AmeričankySlavii táhly AmeričankySlavii táhly AmeričankySlavii táhly AmeričankySlavii táhly AmeričankySlavii táhly Američanky