Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po Italkách Žabiny

Po úterním eurocupovém svátku, kdy se v hale Vodova představil Reyer Venezia, musely basketbalistky KP rychle přehodit výhybku na ŽBL. V 11. kole v sobotu je čeká derby na Rosničce, jde o souboj v tabulce čtvrtých Žabin (mají ale o zápas více) a pátého Králova Pole.


Žabiny mají městskému protivníkovi co oplácet, na jaře si na KP vylámaly zuby v ligovém čtvrtfinále. Stejně jako KP měly tento týden mezinárodní povinnosti, ve Středoevropské lize nestačily ve středu na rumunský Brašov a prohrály 82:98. Formu má  pivotka Stoupalová, která zaznamenala 27 bodů! K oporám patří i bývalé basketbalistky KP Švrdlíková a Adamcová, nebezpečná je rozehrávačka Hausknechtová.


V průběhu podzimní části ligy se Žabiny blýskly výhrou nad Slavií (odveta už patřila Pražankám), nestačily na Nymburk, Hradec Králové a USK. Oba soupeři se při náročném programu potýkají s marodkou, hostující tým ale už může počítat s Remenárovou. Začátek brněnského derby je v sobotu v 16.30 hod., královopolští příznivci se mohou tradičně nahromadit naproti hostující střídačky - Kénik DO-TO-HO...!


Ve středu se rozhodlo o pořadí v eurocupové skupině I, Wasserburg porazl Fribourg 75:58 a zajistil si vedle neporažených Italek postup do play off. Konečné pořadí: 1. Venezia 12, 2. Wasserburg 9, 3. Fribourg 8, 4. KP 7. O víkendu se hrají i nižší soutěže, sobotní zápas 1. ligy žen KP B-Aritma byl však odložen, takže béčko nastoupí v hale Vodova až v neděli proti Liberci (11). 

Po Italkách Žabiny