Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Nymburk mění rozehrávačku

V hale Vodova dojde v sobotu k dalšímu souboji eurocupových týmů, tentokrát v rámci ŽBL. Basketbalistky KP přivítají ve šlágru 10. kola Nymburk (15.30). Čeští  zástupci v Evropě se ve středu předvedli rozdílně, Brňanky zdolaly Fribourg, Nymburk prohrál v Szekszárdu.


Nymburk má v lize na kontě pouze jednu porážku se Slavií, v tabulce je třetí za USK a Slavií (má o utkání více). V sestavě udělal trenér Dan Kurucz zajímavou rošádu. Rozehrávačka Tarasava u Labe skončila, nahradila jí 25letá Chloe Wells. Američanka se bleskově přesunula do Evropy po trase Los Angeles-Moskva-Praha, po studiích hrála v Brazílii a ve druhé španělské lize.


"Je rychlá, nebojí se přihrát a má velkou chuť hrát," tvrdí Kurucz, který se může vedle Wells spolehnout i na další cizinky, pivotky Linskens a Chomenčuk a kanonýrku Krystal Vaughn (23,8. b. na zápas!). Z českých opor má formu zejména trojkařka Huňková.


Na jaře se královopolský tým střetl se Středočeškami v sérii o bronz. Cenné medaile skočily na brněnských hrudích a  Nymburk tak prahne po odvetě. V tabulce čtvrtý celek KP čeká tedy po Fribourgu další těžký úkol, navíc v úterý hraje s Venezií a v sobotu derby na Rosničce... Tedy našlapaný týden! Nicméně marodka se příliš nevyprázdnila a tak sestava bude podobná jako ve středu - navíc bez juniorek, které čekají důležité souboje v Praze.

Nymburk mění rozehrávačku