Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavia vládla pod košem

Ani ve druhém utkání nového ročníku ŽBL se tým KP neradoval z vítězství. Brňanky nestačily na Slavii a v Edenu prohrály po dramatické koncovce 69:73.


Po malátné první desetiminutovce se hostující družstvo vzchopilo, umazávalo náskok soupeře a trojkou Prokešové takřka z půlky šlo dokonce  před přestávkou do vedení. Po změně stran se Brňankám nepodařilo bodově odskočit. Naopak Slavia zabrala, pod košem byla stále více cítit nedávná opora KP Madden a ve finiši domácí kolektiv uhájil malý náskok.


Celek KP doplatil ve vyrovnaném duelu zejména na špatné doskakování pod vlastním košem, Slavia si připsala 19 útočných zisků a 18 bodů z druhých šancí... Hostům nepomohla ani trojková převaha (5:10), tříbodový pokus Prokešové na prodloužení pár vteřin před sirénou byl zřejmě s faulem, jenže sudí nic neviděli.


"Nedávali jsme otevřené střely, dělali chyby v obraně," hledal příčiny porážky brněnský kouč David Zdeněk. "Nemůžu hráčkám vytknout, že by nebojovaly, ale ještě asi chvíli potrvá, než bude náš výkon takový, jaký bychom si přáli. Na Slavii to byla otázka jednoho dvou košů, v tom byl soupeř šťastnější. Je nepochopitelné, že rozhodčí měli stejné dresy jako jeden z týmů, to jsem ještě neviděl!"


Slavia - KP Brno 73:69 (20:13, 32:35, 52:49)


Body: Pudláková 17, Bellock 14, Madden 13, Russell 12 - Prokešová a Burgrová 14, Andělová a Kopecká 8, Šujanová a Beránková 6, Remenárová a Satoranská 5, Verlíková 2, Jandová 1, fauly: 18:25, TH: 24/20:14/9. trojky: 5:10, rozhodčí V. Lukeš, P. Lukeš a Kučírek, 100 diváků.

Slavia vládla pod košem