Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP s novou vizí!

Pozměněný výbor, nová vize fungování mládeže i žen a s tím spojené nové trenérské obsazení - to vše řešilo v posledních týdnech klubové vedení KP Brno!


Předsedu oddílu Richarda Foltýna a královopolského matadora Jaroslava Michálka ve výkonném výboru nově doplnili tři kluboví partneři Radek Hynek, Antonín Beránek, František Foltýn a za organizační složku Eva Koppová.


Poděkování si zaslouží všichni, kteří se podíleli na rozvoji královopolského basketbalu před nimi (Z. Vinařický, M. Paděrová a I. Večeřová) a také trenéři, kterým již nebyla prodloužena spolupráce v rámci nové sportovní koncepce.


Ta se týká především fungování SCM, záložního B družstva a vedoucího SpS, ale dotkne se i elitního týmu žen, který po minulé sezóně obhajuje kompletní sbírku medailí. Předešlá sezóna byla úspěšným vyvrcholením dlouhodobé spolupráce s Marianem Svobodou i jeho odrazovým můstkem k dalším výzvám. Vzhledem k různým okolnostem se shodu k pokračující spolupráci najít nepodařilo.


Královopolské hráčky tak dostanou nový impuls v podobě bývalého trenéra karlovarských basketbalistek a dvojnásobného mistra republiky v dresu Opavy – Davida Zdeňka.


Asistenta hledá nové klubové vedení ve spolupráci s hlavním trenérem v brněnském prostředí. Zdeněk navíc působí u reprezentačních výběrů dívek do 17 i 16 let a ve spolupráci s osobitým trenérem Róbertem Sivákem starším se budou věnovat také vrcholovému středisku SCM a výchově talentovaných mladých hráček pro elitní tým žen. Novým vedoucím SpS se od příští sezóny stane obětavý Martin Čermák.


Velice potěšitelné jsou už nyní návraty většího počtu děvčat na tréninky i zvýšený zájem o všechny mládežnické kategorie KP Brno. Tak snad se vše vydaří - Kénik DO-TO-HO...!!!

KP s novou vizí!