Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zkompletovaná medailová sbírka!

Královopolské čekání na ligovou medaili skončilo! Po 23 letech! Ve čtvrtém utkání série o třetí místo v ŽBL dokázaly Brňanky udolat Nymburk v jeho hale 59:56 a celkově 3:1! Pohár a medaile přebíraly ve stejnou dobu jako hokejisté mistrovské Komety. A dokonce se po půlnočním návratu pod Špilberk podařilo spojit obě brněnské sportovní oslavy a bujará noc neměla konce..


Družstvo KP tak zkompletovalo v sezoně celou medailovou sadu. Po zlatu z CEWL, stříbru z ČP má bronz z ligy! Všechny duely série  o 3. místo byly vyrovnané, platilo, že ten kdo šel na začátku do trháku, nakonec prohrál!


Domácí basketbalistky vedly ve středu rychle o 8 bodů, ale to bylo maximum. Začala přetahovaná, soupeři se osmkrát vystřídali ve vedení, Nymburk ho držel dohromady 16, Brno 19 minut.


Nymburk táhl ofenzívu přes vysoké pivoty, v defenzívě trápil hosty zónou. Klíčový byl přínos brněnské lavičky (3:33), při rozhodující jedenáctibodové šňůře na 40:48 jakoby domácí dlouhánky ztrácely dech a tým KP za vydatné podpory svých obětavých fanoušků střádal bod k bodíku.


Nicméně v závěru to byla opět detektivka se šťastným koncem pro KP! V posledních dvou a půl minutách nedovolily Brňanky protivníkovi skórovat, výsledek pečetila 124 s před sirénou Madden. Následoval výbuch radosti, objímání, focení, předávání medailí i poháru. V autobusu se naštěstí našla vývrtka a tak se pilo speciální šampaňské, ve zbytku noci možná i něco ostřejšího...


Dan Kurucz, trenér DSK Nymburk: "Na konci jsme byli méně bojovnější než Brno, které dělalo všechno pro vítězství. V závěru každé akce byli hosté důslednější a za míčem šli více než my. A když máme střelbu trojek 18/1, tak vyhrát nemůžeme."


Marian Svoboda, trenér KP: "Série byla neuvěřitelně vyrovnaná. Tento zápas rozhodla naše o trochu větší vůle po vítězství. Oba týmy mlely z posledního, naštěstí jsme měli ze třetí čtvrtiny náskok, takže pak to bylo pro nás psychicky jednodušší."


Nymburk - KP Brno 56:59 (16:14, 33:34, 44:49)


Body: Chomenčuk 18, Pavel 15, Udoděnko 14 - Madden 17, Kopecká 16, Pecková 14, Satoranská 7, Moussa a Solopova 2, Remenárová 1, fauly: 19:15, TH: 18/13:13/7, trojky: 1:4, 300 diváků, rozhodčí Kučerová, Komprs, Scholze. Konečný stav série: 1:3. 


Více v článku MF DNES i s fotogalerií - ZDE:: http://sport.idnes.cz/zenska-basketbalova-liga-o-treti-misto-ctvrty-zapas-kp-brno-nymburk-1g0-/basket.aspx?c=A170419_162106_sport-basket_par

Zkompletovaná medailová sbírka!Zkompletovaná medailová sbírka!Zkompletovaná medailová sbírka!