Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

KP má mečbol!

Po strhující sobotní bitvě mají nakročeno k bronzu v ŽBL hráčky KP. Zdolaly Nymburk 70:63, vedou 2:1 na zápasy a mají mečbol. Čtvrtý duel série je na programu ve středu v nymburském Sportovním centru od 18.30 hod. 


Zatím platí, že úvodní výrazné vedení (v sobotu 5:14) moc neznamená. Brňanky se nastartovaly ve druhé čtvrtině, spíše se však udržovaly na dostřel, něž aby převzaly otěže. Nic nevyřešila ani třetí desetiminutovka, až závěr zvedal diváky ze sedadel.


Ve 37. min. svítil na tabuli stav 61:63, když KP držela střelecky Madden. Od té chvíle ale Brňanky zamkly koš a protivník, který celkem v utkání 35 minut vedl, byl najednou bezradný. V závěru neminula Pecková, důležitý byl koš s faulem Remenárové na 68:63 - jako okopírovaný od harlemských kouzelníků. Výšková převaha Středočešek se tentokrát nepřetavila ve výraznou vládu pod koši (doskoky 34:38) a tak se mohly radovat basketbalistky KP!


Marian Svoboda, trenér KP: "Našim hráčkám se opět podařilo smazat ztrátu a nakonec zvítězit. Je to úžasný úspěch a patří jim velký dík. Máme za sebou tři zápasy v pěti dnech a pro naše hráčky je to velmi vyčerpávající. Vytěžit z příznivého stavu 2:1 medaili bude nyní záviset na tom, jak rychle se náš úzký kádr zbaví únavy."


Dan Kurucz, trenér DSK Nymburk: "Vyhrál šťastnější tým, naše děvčata Brnu cestu k výhře usnadnila třemi ztrátami. Domácí družstvo ale koncovku zvládlo skvěle a má tak důležité druhé vítězství. Hrálo se v bájěčné atmosféře a zápas se musel líbit. Pevně věřím, že doma vyrovnáme a na Moravu se ještě vrátíme!"


KP Brno - Nymburk 70:63 (14:20, 37:41, 52:56)


Body: Pecková 25, Madden 24, Remenárová 9, Kopecká 6, Satoranská 4, Moussa a Beránková 1 - Ursu 14, Udodenko 12, Chomenčuk 10, fauly: 17:21, TH: 18/13:11/10, trojky: 3:7, rozhodčí Dolinek, Kapaňa, Holubek, 500 diváků. Stav série: 2:1.

KP má mečbol!