Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Úspěšný start

Velice důležité vítězství vybojovaly hráčky KP v úvodním duelu o bronz v ŽBL, v hale Vodova udolaly Nymburk 74:62! Už ve čtvrtek se hraje druhý zápas série (na tři výhry) v nymburském Sportovním centru ČUS.


Strašidelně vypadal z pohledu KP začátek utkání. z 3:0 se stav otočil na 5:17. Zkušený Nymburk s obryní Chomenčuk v sestavě se ani moc nemusel snažit, jen využíval okénka v pospávající brněnské obraně. Karta se otočila ve druhé desetiminutovce, domácí celek se rozhýbal do obrátek a vypadalo to, že zlom už bude trvalý. 


Po přestávce se však Brňanky dostaly opět do křeče, výborně doskakující soupeř (20 útočných zisků) se přiblížil na 51:49! Jenže Nymburku ubývaly síly a tým KP se i přes mizerné šestky (55,6%)  bod po bodu vzdaloval. Je cenné, že i když se domácím basketbalistkám občas herně nedařilo podle představ, tak první výhru v sérii vydřely. 


"Brno hrálo s větším nasazením a zvítězilo zaslouženě. Veřím, že doma i v nekompletní sestavě stav vyrovnáme," řekl hostující kouč Dan Kurucz. Brněnský trenér Marian  Svoboda byl pochopitelně spokojenější. "Pomohli jsme soupeři do vedení, ale včas se podařilo chyby napravit a manko smazat. Nemáme teď problém s útokem, ale s obranou."


KP Brno - Nymburk 74:62 (13:17, 38:30, 49:46)


Body: Madden 17, Kopecká 16, Pecková 14, Solopova 11, Remenárová 9, Moussa 7- Udodenko 19, Bartáková 10, Pavel a Ursu 9, fauly: 23:25, TH: 27/15:23/19, trojky: 3:1, rozhodčí Kučerová, Blahout a Linhart, 450 diváků. Stav série: 1:0.



Úspěšný start