Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Zlato, stříbro, bronz?

Po krátké přestávce pokračuje play off ŽBL, na programu je série o bronz mezi KP a Nymburkem. Očekávaná bitva startuje v hale Vodova v úterý 11. dubna (17.30), ve čtvrtek se hraje v Nymburce, v sobotu opět v Brně. Případné čtvrté a páté zápasy budou na programu 19. a 25. 4. Finále vzhledem k účasti USK ve Final 4 Euroligy začne později - 20.dubna.


"Očekávám vyrovnaný souboj. Kdyby se hrála série na neutrální půdě řeknu, že šance jsou 50:50. Protože se pátý zápas bude případně hrát v Brně, přesunu 10% na stranu KP. Nicméně bronzovou medaili ještě nemám, proto pro ni uděláme maximum. Faktem je, že pokud chceme medaili, tak musíme jednou v Brně vyhrát... A v Brně vítězit umíme," připomenul nymburský kouč Dan Kurucz výhru v 1. kole základní části ŽBL 79:73.


Ovšem Brňanky na oplátku uspěly v listopadu v Čechách 62:55! Bilance je tedy 1:1 a lze čekat i vyrovnanou dubnovou "bronzovou" partii. Po základní části ligy byl celek KP třetí, Nymburk čtvrtý, ve čtvrtfinále se víc natrápil Nymburk se Slavií (3:1) než KP s Handicapem (3:0). V semifinále oba kolektivy svorně prohrály 0:3 - KP s Hradcem, Nymburk v repríze loňského finále s USK.


Osu Středočešek tvoří na rozehrávce Bartáková a Zavázalová, na křídlech Ursu, Udoděnko a trojkařka Huňková, pod košem obryně Chomenčuk, Rumunka Pavel a exbrňanka Šípová. Boookmakeři vypsali kurzy favorizující KP (1,6x2,4), ale rozhodne se na hřišti. Brňanky si v minulých dnech pověsily na krk zlato (CEWL), stříbro (ČP), nyní je tedy čas zkompletovat medailovou sbírku!

Zlato, stříbro, bronz?