Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Derby rozhodla šňůra 17:0!

Kdo chce zažít drama, musí do haly Vodova. Basketbalistky KP podobně jako v nedělním  finále CEWL začaly brněnské derby s Handicapem vlažně, prohrávaly 15:29, aby nakonec zvítězily 88:67! Úspěšně tak vykročily do čtvrtfinalové série ŽBL. Druhý zápas se hraje v sobotu v hale Rosnička.


Domácí hráčky začaly dobře (9:4), ale postupně se utápěly v nepřesnostech. Soupeři stačilo trestat chyby a čtrnáctibodový náskok byl pro "Žabiny" nadějný. Jenže najednou se karta obrátila, pivotka Madden nasypala do hostujícího koše do poločasu 17 bodů a zápas po šňůře 17:0 na 38:31 dostal jinou zápletku.


Dotahovat po změně stran museli hosté, ve 23. min. měli ještě naději (51:48), ale ta s postupujícím časem pohasínala. Družstvo KP zvyšovalo rozdíl až na konečných 21 bodů a zaslouženě se hráčky dočkaly ovací od fanoušků. 


"Nezvládli jsme začátek, soupeř využíval naše chyby a snadno navyšoval náskok. Ne poprvé se ukázalo, že teprve nepříznivý stav nás přinutí k důraznějšímu výkonu, zlepšená obrana znamenala zvrat," konstatoval domácí kouč Marian Svoboda. "V bitvě, kterou museli diváci ocenit, měl Handicap několik momentů, kdy ztrátu snížil a je cenné, že jsme vždy včas reagovali. Výraznou postavou byla Madden, příjemně překvapila Satoranská, její trojky brzdily snahu Handicapu."


Trenér Handicapu Viktor Průša hledal příčiny obratu v derby. "Podařil se nám skvělý úvod, díky kvalitní obraně byl soupeř zaskočen naším vedením. Nepříznivý stav však domácí hráčky probudil a jejich nápor znamenal zvrat ve vývoji utkání. Hlavní příčinou naší prohry byla převaha KP na doskoku, kde dominovala Madden. Neúčast pivotky Palušné byla znát." 


KP Brno - Handicap Brno 88:67 (15:26, 49:41, 69:57) 


Body: Madden 19, Satoranská 16 (4 trojky), Pecková a Kopecká 14, Remenárová 13, Solopova 8 (11 asistencí), Sládková a Moussa 2 - Adamcová 13, Stoupalová 10, Švrdlíková 9, fauly: 19:27, TH: 25/17: 15/11, trojky: 9:4, rozhodčí Vondráček, Znamínko a Pokorný, 750 diváků. Stav série: 1:0.

Derby rozhodla šňůra 17:0!Derby rozhodla šňůra 17:0!Derby rozhodla šňůra 17:0!Derby rozhodla šňůra 17:0!Derby rozhodla šňůra 17:0!