Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

CEWL: Final Four v Brně!

Krátce po skončení Final Four ČP se Brno dočká další vrcholné události pod ženskými koši. Tentokrát nikoliv na Rosničce, ale v hale Vodova. Zdejší oddíl KP dostal důvěru od ČBF a FIBA Europe a je pořadatelem Final Four Středoevropské ligy basketbalistek (CEWL)!


Nejlepší týmy z dlouhodobé části soutěže se sejdou 11. a 12. března v Králově Poli a budou usilovat o cennou trofej. Ze skupiny A to jsou první KP Brno a druhý Eisvogel Freiburg (aktuálně ho na turnaji nahradí SBŠ Ostrava...- více ZDE: http://www.sbsostrava.cz/aktuality/zeny-sbs-ostrava-se-zucastni-o-vikendu-final4-stredoevropske-ligy-cewl.html), z béčka vítězné Piešťanské Čajky a druhé Flying Foxes z Rakouska. Je zajímavé, že KP, Freiburg a Piešťany hrály na podzim EuroCup a po vyřazení se přihlásily do CEWL.


K neúčasti Freiburgu se vyjádřil manažer klubu Harald Janson: "Vybojovali jsme si druhé místo ve skupině A a těšili se do Brna na Final Four Středoevropské ligy. S naším sobotním soupeřem v bundeslize jsme se dohodli na náhradním termínu. Ale vzhledem k situaci v tabulce ligový komisař rozhodl, že to musí ještě odsouhlasit všechny celky. Jeden z nich to odmítl, takže musíme hrát v sobotu bundesligu a nemůžeme být v Brně. Nepomohla nám ani federace ani reprezentační trenér, navíc nám hrozily sankce. Omlouváme se všem našim příznivcům, kteří měli do České republiky už namířeno, i královopolským organizátorům. Je to pro nás šok!"


Domácí družstvo tak bude opět ve hře o prvenství, ve finále ČP skončilo těsně pod vrcholem - takže druhý pokus o zápis do historie! Ve Středoevropské lize má tým KP na kontě jedno druhé a jedno třetí místo z roku 2013, kdy Final Four pod Špilberkem pořádal ještě jako VALOSUN KP.


V sobotním semifinále se Brňanky utkají od 17.30 s Flying Foxes (s bývalou bulharskou oporou VALOSUNu KP pivotkou Perostiyskou a čerstvou posilou, kvalitní kolumbijskou pivotkou Arias Acostovou), předtím na sebe narazí Piešťany a Ostrava (15). V neděli začíná duel o 3. místo ve 14 hodin, finále v 16.30.


Oficiální stránky evropského poháru CEWL - ZDE: http://cewl.cbf.cz/


Více o problémech německého týmu Eisvogel USC Freiburg s uvolněním na finálový turnaj Středoevropské ligy také v článku brněnského Deníku - ZDE: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/freiburg-v-soku-basketbalove-final-four-v-brne-mu-zatrhl-nemecky-svaz-20170309.html?utm_source=poutaky&utm_medium=web&utm_campaign=poutak-300x300

CEWL: Final Four v Brně!CEWL: Final Four v Brně!CEWL: Final Four v Brně!CEWL: Final Four v Brně!