Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Pokažená trutnovská sláva

Ani na jaře v ŽBL bronzový Trutnov nezastavil rozjetý brněnský expres. Zápas 21. kola, předposledního v základní části, se po počátečním oťukávání změnil v jednoznačnou záležitost KP. Hostující družstvo zvítězilo 88:71 a pošilhává po třetí příčce tabulky!  V lize, ČP a CEWL letos Brňanky ještě neprohrály!


Jubilejní 700. utkání slavícího Trutnova v nejvyšší soutěži nezačalo pro KP šťastně, když se zranila Sládková. Byla to ovšem jediná nepříjemnost, která Brňanky potkala. Průběh střetnutí kontrolovaly a zaslouženě zvítězily. Vzdalovat se začaly v úvodu druhé čtvrtiny (16:29), rozdíl se vyšplhal až na 29 bodů.


  Petr Kapitulčin, trenér Trutnova: "Soupeř od začátku utkání ukazoval svou aktuální výbornou formu a zejména díky výškové a fyzické převaze nás přehrával. Výborný zápas odehrála Tereza Pecková, kterou velmi dobře doplňovaly všechny tři cizinky v dresu soupeře. Z naší strany musím ocenit, že jsme i přes nepříznivý průběh zápas nezabalili a bojovali až do poslední minuty o co nejlepší výsledek." 


 Marian Svoboda, KP Brno: "Trutnov umí být doma velmi nepříjemný, ale my jsme sem přijeli vyhrát a to bylo vidět na hřišti hned od začátku zápasu. Měli jsme výškovou převahu a šli brzy do vedení, které jsme nepustili. Utkání jsme měli pod kontrolou a v klidu ho dohráli. Jsme spokojení a doufám, že nám to ještě dlouho vydrží."


 


   Trutnov - KP Brno 71:88 (16:21, 31:48, 51:77)


Body: Vacková 21, Kozumplíková 14, Hindráková 13-Pecková 20, Madden 19, Solopova 15, Remenárová 10, Satoranská 7, Kopecká 6, Moussa 4, Beránková 3, Jandová a Lančová 2, fauly: 20:15, TH: 10/9:21/18, trojky: 6:8, rozhodčí Kučírek, Pokorný, 500 diváků.


Celá fotogalerie - ZDE: http://www.bktrutnov.cz/index.php?vloz=./b_galerie_detail.php&tym=ZENA&galerie=gal_0599

Pokažená trutnovská sláva