Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Co poradí Lančová?

Do bláznivého kolotoče rychle po sobě jdoucích utkání se dostaly basketbalistky KP Brno. Ružomberok (CEWL), Karlovy Vary (ŽBL), Hradec Králové (ČP). Tady byly, všude vyhrály, dostaly se do dvou Final4 - a to v průběhu pouhého týdne. V zápasovém rytmu zůstanou, v městském derby je v pátek 3. února čeká v 19. kole ŽBL MK Technic.


Hraje se v hale Morenda od 20 hod., královopolská děvčata tedy nastoupí opět v roli hostů. Což týmu trenéra Svobody evidentně svědčí. V derby je celek KP favoritem, ale ani poslední tým tabulky určitě nedá nic zadarmo a bude se snažit před (doufejme) početnou diváckou kulisou o co nejlepší výsledek.


Domácí opora Tereza Zítková vyrazí jako hostující hráčka o víkendu s juniorkou KP na extraligu do Strakonic a na Spartu, v ŽBL ovšem bude v pátek stát na opačné straně barikády. Zlobit mohou také Gašicová, Havlíková či Stehlíková. Z Morendy na Vodovu nedávno přestoupila Tereza Lančová, která jistě upozorní nové spoluhráčky na přednosti i slabiny tahounek MK Technic.


Ligový nováček zatím porazil pouze družstvo U19 Chance, sehrál vyrovnanou partii s Trutnovem i se Slovankou. Ale postupně sbírá zkušenosti a ještě může zamíchat kartami na chvostu tabulky. V říjnu skončilo "malé" derby 97:57 pro KP.

Co poradí Lančová?