Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Šalinou na Final4 ČP!

Basketbalistky KP Brno v rámci NILFISK Českého poháru senzačně zvítězily ve 4. kole v Hradci Králové 64:56 a postoupily do závěrečného Final Four, které bude hostit hala Rosnička! "Na pohár se jede" si mohly hráčky zakřičet podle hrdinů legendárního filmu Škola, základ života. Žádná velká vzdálenost to ale nebude, vystačí si s nejznámějším brněnským dopravním prostředkem - šalinou...


V hale na Eliščině nábřeží se taková dominance Moravanek nečekala. Vždyť pět minut před koncem vedly o 17 bodů! V koncovce trochu zmatkovaly, jakoby se lekly své opovážlivosti dávat lekci loňským finalistkám ČP. Lvice snížily na rozdíl šesti bodů (53:59), ale hostující děvčata se o vítězství bát nemusela.


Brňankám pomohla dvanáctibodová šňůra v úvodu (5:14), ve vedení byly celkem 36 minut, domácí snajperky udržely na 56 bodech, takže trenér Svoboda mohl být spokojen s vynikající defenzívou. Hráčkám vytýkal jen malou dravost pod vlastním košem, ale Lvicím nepomohlo ani 18 útočných doskoků.


"Podle mého názoru se utkání zlomilo hned na začátku. Brno šlo do vedení, bylo produktivnější, lepší," okomentovala na hradeckých stránkách střetnutí domácí trenérka Romana Ptáčková. Brněnský kouč Marian Svoboda se na tréninku hodně věnoval taktice. "Něco jsme proti prohranému ligovému zápasu před Vánocemi změnili a povedlo se to."


Je jisté, že ČP bude mít nového vítěze, před rokem triumfující Nymburk prvenství neobhájí, překvapivě vypadl se Slavií. Dále na turnaji bude startovat pořádající Handicap a lepší z dvojice K.Vary - Trutnov (hraje se 8.2.)


Brněnský divák se tedy v neděli 26.2. i v pondělí 27.2. (TV) rozhodně nudit nebude...


Hradec Králové - KP Brno 56:64 (14:20, 27:33, 34:48)


Body: Rosenbaumová 12, Ovsíková 11 - Madden 17, Pecková 15, Remenárová 13, Kopecká 7, Sládková 6, Solopova a Moussa 3, 150 diváků, rozhodčí Kapaňa a Baudyš.


Podrobné statistiky - ZDE: http://www.cbf.cz/souteze/zapas_248228_soutez_1801.html


Více o průběhu ČP na webu Idnes - ZDE: http://sport.idnes.cz/cesky-pohar-basketbalistek-ddh-/basket.aspx?c=A170201_202222_sport-basket_ald


O vyvrcholení Českého poháru informují i oficiální stránky ČBF, pasáž o KP Brno - ZDE:


KP Brno skoro doma


KP Brno hraje v posledních týdnech ve velké pohodě. To dokazuje nejen na palubovkách ŽBL a evropského poháru CEWL, ale také domácího Nilfisk ČP. Díky tomu si Brňanky zajistily postup až do Nilfisk FINAL 4, ale ani tím se jejich cesta nemusí zastavit. V zádech navíc mohou mít velkou podporu fanoušků. Nilfisk FINAL 4 se sice hraje na území jednoho z největších rivalů BK Handicap Brno, ale na Rosničku si určitě najde cestu i početný fanclub aktuálně nejlepšího brněnského celku.

Šalinou na Final4 ČP!