Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Beránková trefovala v poslední chvíli

Podle předpokladů se basketbalistky KP v předehrávce 18. kola ŽBL příliš nenadřely. Po jasném vítězství nad U19 Chance 97:35 se ve zkreslené tabulce ligy vrátily na páté místo. I když do zápasu nenaskočily zraněné Pecková a Solopova, byl průběh utkání s posledním týmem tabulky hodně jednostranný.


"Opory šetříme na těžší program," vysvětloval brněnský trenér Marian Svoboda. "Šanci dostaly všechny hráčky a zvláště první poločas se povedl. Navíc některé akce určitě potěšily i diváky." Kuriozitou byly dvě trojky v poslední sekundě druhé a čtvrté čtvrtiny, kde na desce už zářil světelný rám, z ruky kapitánky Beránkové.


Hostující asistent trenéra Jiří Johanes přiznal, že sestava s řadou juniorek neměla šanci. "Zvláště první poločas byl pro naše nezkušené hráčky stresující. Po změně stran už to bylo lepší. Doufám, že podobně náročné zápasy nás výkonnostně posunou dál." 


KP Brno - U19 Chance 97:35 (32:12, 58:17, 78:27)


Body: Beránková 20, Jandová 17, Remenárová 13, Kopecká a Madden 12, Sládková 8, Heroschová 7, Satoranská 5, Moussa 3 - Malá 9, Košatková 6, fauly: 9:24, TH: 26/22:3/1, trojky 9:2, rozhodčí Kubiš, Stáňa, 250 diváků.


  

Beránková trefovala v poslední chvíli