Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jandová umí stovky

Jako kočka s myší si pohrály basketbalistky KP Brno se Slovankou MB v 16. kole ŽBL. Domácí basketbalistky by výsledkem 115:40 mohly vystrašit svého nejbližšího protivníka, s německým Freiburgem hrají v rámci Středoevropské ligy ve středu 11. ledna.


Proti Slovance šlo od začátku o brněnskou exhibici. Hráčky bavily sebe i diváky, měly 22 asistencí. A to nehrála nemocná posila Madden. Naopak si premiéru v ŽBL za KP zapsala Lančová. Stovku stejně jako nedávno v Ml. Boleslavi při prvním vzájemném duelu trefila Jandová ve 35. min.


"Mrzí mě, že nás soupeř neprověřil, jak na tom jsme po vánoční přestávce. Skóre ukazuje, že se zápas vydařil, zahrála si všechna děvčata z lavičky," hodnotil utkání domácí kouč Marian Svoboda. Jeho kolega Jan Devátý přiznal, že hostující tým předvedl katastrofální výkon. "Podepsaly se na tom naše problémy se sestavou. Brno prokázalo své kvality."


KP Brno - Slovanka MB 115:40 (37:10, 59:20, 87:28)


Body: Remenárová 18, Solopova 16, Pecková 14, Satoranská, Heroschová a Beránková 12, Moussa 9, Kopecká a Sládková 7, Jandová 6, Lančová 2 - Motyčáková 7, Gallasová a Krajáková 6, fauly: 10:15, TH: 16/13:6/5, trojky: 8:3, rozhodčí Kubiš, Vyplel, 300 diváků.

Jandová umí stovky