Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Do odvet s posilou

V ŽBL startují po reprezentační přestávce odvety v základní části, hitem víkendu bude nedělní duel evropských pohárových zástupců Nymburk - KP Brno (15). V září ještě nesehraný brněnský celek prohrál v prvním kole se Středočeškami 73:79.


Brňanky nastoupí k odvetě ve Sportovním centru posílené o americkou pivotku Stephanii Madden (28 let, 188 cm), která přichází z německého Hannoveru. V sezoně 2011/12 si mj. zahrála EuroCup v dánském SISU s průměrem 20 bodů na zápas a 10,3 doskoku...


V předchozím ročníku nestačil Nymburk pouze na USK, absence Bortelové a Kuster je na podzim znát. Nymburk prohrál s Handicapem, nestačil ani na Hradec Králové a je aktuálně třetí. Největší síla družstva je pod košem, kde v českých podmínkách kralují 202 cm vysoká Chomenčuk, její ukrajinská krajanka Udoděnko a Rumunka Pavel.


S nymburským trenérem Danem Kuruczem  jsme se potkali ve čtvrtek v Praze, před nedělním zápasem hýřil dobrou náladou, řeč se stočila na ligu i EuroCup, kde už osamocený český zástupce nadějně bojuje o postup ze skupiny. Na stránkách domácícho týmu se následně objevily "učesané" postřehy Dana Kurucze, s tímto krátkým rozhovorem si dovolíme seznámit i naše příznivce.  


Bude KP Brno po reprezentační přestávce silný soupeř?


 "V domácí odvetě se nyní předpokládá, že vyhrajeme. Já musím být ale opatrný. Tým KP je velmi silný prakticky na všech postech. Na pozici číslo jedna hraje například Sarah Beránková, která ve dvaceti letech nakoukla do reprezentace ČR stejně jako na pozici číslo dvě hrající Eva Kopecká. Ta letos prožívá vynikající začátek sezony.


Další hráčkou je Marina Solopová, která je v některých momentech hry jen těžko bránitelná, ať už hraje na pozici tři nebo čtyři a snad ještě větší "fazónu" má v tomto období Tereza Pecková, která umí stejně dobře "čtyřku", jako "trojku". Navíc všechny zmíněné hráčky umí střílet za tři, stejně jako na pětce hrající Sládková. K tomu ještě musíme přidat silnou lavičku: cizinky Moussa a Remenárová a Češky Brhelová, Jandová nebo Satoranská. Svou premiéru si také odbude osmadvacetiletá pivotka Stephanie Madden se zkušenostmi z EuroCupu, který hrála za dánský Sisu a z posledního angažmá v Hannoveru."


Vypadá to, jako bychom si nevěřili na vítězství...


"Tak to není, vyhrát rozhodně chceme. Ale upřímně si myslím, že to bude pro nás hodně těžký a pro diváky hodně atraktivní zápas. Budeme muset podat opravdu výborný výkon, abychom mohli pomýšlet na výhru!"


Jsme tedy favority?


"Hrajeme doma a máme o jedno vítězství víc než KP. Takže ano. Ale jak jsem říkal, bude to hodně těžké a otevřené, jak to skončí, to ještě nevím.. :-) Ale určitě vím, že to bude pohledný, férový a pro diváky atraktivní basketball!"


Jak to je s naší marodkou?


"Ještě ani jeden "mistrák" jsme letos nehráli v kompletní sestavě a bohužel tomu nebude jinak ani proti KP Brno. Určitě nenastoupí Lenka Šípová, která je po operaci kolene. Drobnější zdravotní potíže se nevyhnuly Katce Křížové, Elišce Mircové a několika dalším hráčkám, ale nastoupit by měly kromě "Šípy" všechny.. Bohužel zranění ke sportu patří, na nic se nevymlouváme."

Do odvet s posilouDo odvet s posilouDo odvet s posilou