Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Trpké eurocupové loučení

V EuroCupu mají basketbalistky KP Brno v této sezoně "odpracováno". Nepřešly v kvalifikaci přes Rutronik Keltern, v Německu prohrály 59:69, doma 55:73. Zatímco v Kelternu byly rovnoceným protivníkem, v hale na Vodově předvedly ustrašený basketbal plný chyb a usnadnily soupeři cestu do skupiny F. 


O vyřazení Brňanek se rozhodlo hned v úvodu, mdle působící domácí děvčata nedokázala reagovat na pestrou hru Kelternu. Na chvíli se sice celek KP zbavil nervozity, devítibodovou ztrátu stáhl na 22:24. Jenže Pecková neproměnila šoupák z pod koše, což odstartovalo nevídaný chaos v domácích řadách.


Nefungoval doskok ani střelba, najednou svítilo na tabuli 22:38 a o postupujícím bylo do poločasu rozhodnuto. Rutronik měl totiž ještě k dobru 10 bodů z prvního střetnutí. Dohrávalo se z povinnosti, když domácí tým trefil několik trojek, tak německý trenér poslal na hřiště zpátky první pětku a opět se hrálo podle kelternských not.   


"S postupem jsme příliš nepočítali, Brno má větší zkušenosti s takovými zápasy. Obě utkání byla podobná, v obou jsme dobře začali. I v Brně jsme si vypracovali vysoké vedení," připomenul trenér Rutroniku Christian Hergenroether.


Domácího kouče Mariana Svobodu mrzelo, že jeho svěřenkyně neplnily zadané úkoly. "Hrálo se bojácně v útoku, jakmile soupeř zvyšoval vedení, holky si připočítávaly plus deset, pak byly v křeči. Ta trvala v podstatě celý zápas. Chyběla osobnost, která by na sebe vzala odpovědnost."


KP Brno - Rutronik Stars Keltern 55:73 (16:23, 22:38, 38:55)


Body: Kopecká 16, Remenárová 9, Pecková 8, Beránková a Solopova 7, Moussa 5, Jandová 2, Heroschová 1 - Thomas 17, Markovič 16, Vucurovič 14, fauly: 22:14, TH: 11/9:19/12, trojky: 8:5, 600 diváků, rozhodčí Benczur (Maď.), Yalman (Tur.), Spendl (Slovinsko). Na zápasy 0:2, postupuje Keltern.



Trpké eurocupové loučeníTrpké eurocupové loučeníTrpké eurocupové loučeníTrpké eurocupové loučeníTrpké eurocupové loučení