Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vydřená výhra v prodloužení

Premiérové vítězství v ŽBL si basketbalistky KP Brno mohly vychutnat. Zdolaly dosud neporažený Hradec Králové, vedoucí celek soutěže, navíc v prodloužení 88:79. A také ve zbědovaném zdravotním stavu - nehrála nemocná Sládková, zraněná Stoiedin, také další hráčky zápolily s viry. Soupeř neakceptoval v pátek žádost o odložení zápasu zprostředkovanou guvernérem AŽLK.


Lvice šest minut před koncem za stavu 66:72 už slavily vítězství, jenže předčasně. Ani stav 70:74 Brňanky 90 s před sirénou nezlomil, Remenárová (ve čtvrtek v Kelternu se zablokovanými zády ani nehrála) a Moussa ze šestek poslaly utkání do prodloužení. V nastavem čase už Brňanky excelovaly (83:74) a zaskočené Lvice působily bezradně.


Dramatický zápas zvedal diváky ze sedadel od samého úvodu, který opět domácím nevyšel (0:8, 6:16). Jenže po první čtvrtině svítilo na tabuli skóre 20:20 a obraz hry se měnil. Basketbalistky KP zlepšily doskakování, trojkami Kopecké a Peckové se utrhly na 26:20 a do poločasové přestávky náskok ještě navýšily.


Po změně stran se družstvo KP po pěkných akcích (asistence celkově 17:9) utrhlo na 50:40, Lvice tažené výbornou Minarovičovou však nerezignovaly, zrychlily ofenzívu a do finiše šly naopak s šestibodovým vedením!


Hráčky KP ale hodně toužily po prvním vítězství a velkou bojovností strhly výhru na svoji stranu. Hradec přeskákaly 48:43, lépe střílely z pole (43,9%:32:9), mrzí deset zahozených šestek a 25 ztrát... Zápas byl pro Královo Pole generálkou na středeční bitvu s Kelternem v EuroCupu!


"Řada našich děvčat nastoupila zdravotně nalomená, ale celý kolektiv dřel naplno, měl vůli zvítězit. Konečně jsme naznačili, čeho je tento tým schopen. Hráčky také nabudil nesouhlas s odložením zápasu," řekl domácí trenér Marian Svoboda


KP Brno - Hradec Králové 88:79 (20:20, 41:31, 55:54, 74:74) po prodl.


Body: Pecková 24, Remenárová 13, Kopecká 12, Moussa a Solopova 11, Jandová 5, Beránková a White 4, Satoranská a Heroschová 2 - Minarovičová 26, Kuthanová 15, Effangová 10, fauly: 27:29, TH: 35/25:31/27, trojky: 5:4, 600 diváků, rozhodčí Karafiát a Pokorný.

Vydřená výhra v prodlouženíVydřená výhra v prodlouženíVydřená výhra v prodlouženíVydřená výhra v prodlouženíVydřená výhra v prodloužení