Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Skončí hradecká série?

ŽBL se rozjíždí plným tempem, ve 4. kole se vedoucí tým souteže Hradec Králové představí v Králově Poli se snahou uržet si neporazitelnost. Domácí basketbalistky naopak ve svých dvou ligových zápasech (střetnutí s USK z důvodů kolize s EuroCupem bylo odloženo) s Nymburkem a Handicapem neuspěly. Bitva tradičních rivalů začíná v neděli ve 14 hodin v hale Vodova.


V minulé sezoně se ve třech vzájemných duelech radovaly vždy Východočešky (2x ŽBL. 1x ČP). Odchody opor Zavázalové a Staré se podařilo Lvicím kompenzovat příchody pivotky Pazderové a skvělých střelkyň Minarovičové a Ovsíkové. Zdá se, že zdravotně v pořádku je Hartigová, zvláště na Brňanky umí zahrát vysoká Bura.


Zatím nejdůkladněnji prověřila hradecké družstvo Slavia, která v hale Sokola prohrála pouze o bod. Trutnov ani Ostrava nebyly vážnými protivníky a Lvice si na nich pěkně smlsly. "Náš tým je vyrovnaný, v tom je jeho síla. Postupně si na sebe zvykáme a bude to jistě stále lepší a lepší," řekla v rozhovoru na stránkách Hradce Králové letní posila Lenka Pazderová.


V Králově Poli nyní bojují na dvou frontách. "Při našem zdravotním stavu, kdy se od začátku sezony plní naše marodka, to nebude jednoduché utkání. Zejména po těžkém eurocupovém duelu v Kelternu a náročném cestování. Soupeř je naopak v pohodě s opačnou bilancí než máme my. Ale i vítězné série někdy končí," naznačil odhodlání zastavit Východočešky brněnský trenér Marian Svoboda. 


V Brně v hale na Vodově se premiérově ukáže ženský B tým, v prvoligových soubojích vyzve v sobotu Kralupy (16) a v neděli Aritmu (11.15). Úvodní zápasy souteže se nově tvořícímu týmu trenéra Petra Likaře nevydařily, prohrál v Pardubicích i Olomouci.

Skončí hradecká série?