Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Eurocupový souboj na úvod ŽBL


Předehrávkou KP Brno - Nymburk (17:30) začne ve středu nový ročník ŽBL. Největší novinky? Obhájce prvenství USK Praha nic nevynechá, bude hrát i zápasy ve své domácí hale Královka, mezi tuctem účastníků je trio z Brna a snad, vzhledem k blížícímu se ME v ČR, se projeví i větší zájem ČT a dalších celostátních médií. Systém soutěže je podobný jako před rokem, 22 kol v základní části a pak play off první osmičky.


První vyzyvatel královopolanek Nymburk si chce podržet v ŽBL své postavení za USK, v přípravě se obě eurocupová družstva potkala v Brně, hosté těsně zvítězili, ale oba celky zdaleka  neodtajnily své zbraně. I přes ztrátu "maminky" Bortelové budou Středočešky silné na rozehrávce (Zavázalová, Bartáková, Mircová) a pod košem (Křížová, Chomenčuk, Šípová, zraněná je ale - podobně jako na Vodově Stoiedin - Rumunka Pavel). 


Domácí celek KP Brno absolvoval v přípravě 7 těžkých zápasů, v pátek a sobotu se představil na turnaji v Polkowicích, hráčky si dokázaly, že v Evropě mohou hrát s kýmkoliv, ale je třeba se koncentrovat na začátky zápasů a v klíčových momentech, kdy se vývoj láme, nedělat chyby. Brňanky trápí marodka, i z toho důvodu je ve středu papírovým favoritem Nymburk. 


Očekává se však dobrá atmosféra (před zápasem proběhne slavnostní ceremoniál), hlášen je i početný fanklub bubeníků z Hrušovan a to by zase mohlo šance domácího celku zvýšit...!


Eurocupový souboj na úvod ŽBL