Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slovo o sezóně

S řadou nových tváří a staronovým názvem KP Brno vstupujeme do sezóny 2016/17 se třemi toužebnými cíli: zvládnout kvalifikační dvojzápas s německým Kelternem o postup do základní skupiny EuroCupu, obhájit medailové umístění ve Final4 Českého poháru v Brně a co nejdéle setrvat v play off ŽBL.


Poté, co nás po skončení minulého ročníku nečekaně opustilo trio stabilních hráček (Sedláková, Adamcová, Švrdlíková) a další trio ukončilo vrcholovou kariéru (Vlková, Mrhálková, Vojtková), se nám podařilo sestavit tým s řadou zkušených českých basketbalistek a zahraničních reprezentantek. Prostor však budou opět dostávat i mladé talentované hráčky a naše mládežnické odchovankyně.


Začínáme bez zažitých stereotypů, z kádru cítíme motivaci i odhodlání něčeho dosáhnout a spolu s rozšířeným realizačním týmem chceme posunout královopolský basketbal zase o něco výš.


Na druhou stranu lze těžko předvídat, kdy a jak si nově poskládaný soubor sedne a také jak si poradí bez loňské opory Edity Šujanové, která nakonec vyslyšela lukrativní nabídku z Turecka.


Každopádně se mají příznivci ženského basketbalu v Brně na co těšit (mimo jiné i na 6 městských derby!) a my doufáme, že nejen v nich budou nejvíce slyšet naši početní fanoušci - takže: „Valosun“, či Kénik DO-TO-HO…!


Podrobnosti o všech klubech ŽBL před zahájením soutěže - ZDE: http://www.zenskybasket.cz/clanky/legendy-se-loucily-vsechny-kluby-omlazuji-i-usk.html


 

Slovo o sezóně