Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
KP TANY BRNO - Sokol Hradec Králové
FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Vracíme se k názvu KP Brno

Dvanáct let trvalo spojení VALOSUNu s královopolskými basketbalistkami. Nové vedení společnosti (již bez zakladatele Martina Šibala a generálního ředitele Bohumila Kosa) se v přislíbené spolupráci rozhodlo nepokračovat. Klub se tedy vrací k tradičnímu a stále používanému názvu KP Brno.


"Ukončení spolupráce nás mrzí zejména proto, že jsme pod hlavičkou VALOSUNu dlouhodobě budovali určitou klubovou značku jak u nás, tak i v zahraničí a všechny hráčky od mládeže až po A-tým i naši početní příznivci byli s tímto názvem ve vzájemné symbióze. Za sebe mohu říct, že označení VALOSUN, či skandování VALOSUN do toho... budu používat i nadále, ale k oficiálnímu názvu ani logu už práva nemáme", podotkl a nabudil fanoušky předseda královopolského oddílu Richard Foltýn.


Ten zároveň vyvrátil možné spekulace, že by ukončení spolupráce s titulárním sponzorem mohlo mít nějaké zásadní dopady:


"Pouze nás s kolegou Michálkem čeká několik zdlouhavých administrativních procedur souvisejících se změnou názvu a něco budou stát i všechny předělávky log. Nejsem naivní, abych spoléhal pouze na jednoho velkého partnera, naopak se nám podařilo oslovit některé nové sponzory a u současných navýšit reklamní plnění, takže spolu s důležitou podporou od města Brna a Jihomoravského kraje by jsme snad měli mít všichni klid na další práci", dodal Foltýn.

Vracíme se k názvu KP Brno