Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Místo pohody drama

Je vyrovnáno! Ve druhém čtvrtfinalovém duelu Bonver ŽBL zdolal VALOSUN KP trutnovskou Karu 71:68 a stav série je tedy 1:1. V sobotu se hraje opět na východě Čech, v Brně určitě ve středu 30.3. v 17.30 hodin.


V nervózním úvodu si soupeři několikrát darovali míče, hráčky na obou stranách  jakoby se spolu šešly poprvé v kariéře až v Králově Poli. "Nebojte se hrát jedna na jednu, přidejte na tvrdosti," burcoval děvčata domácí trenér Marian Svoboda. Basketbalistky VALOSUNu KP se uklidnily, odskočily na 31:15 a zápas měly zdánlivě pod kontrolou.


Jenže Brňanky usnuly na vavřínech, hostující tým paradoxně rozproudila technická chyba pro trenéra Rešetára. Jedenáctibodovou šňůrou Kara přidusila domácí tým. Těsné poločasové skóre dávalo tušit drama. Po změně stran převzaly taktovku trutnovské cizinky a šly také do vedení (44:51). "Nechali jsme soupeře hrát co chtěl, takřka jsme nekladli odpor, neběhalo se, byli jsme kdesi zalezlí," komentoval kritické chvíle královopolský kouč.


V 31. min. ale už bylo vyrovnáno (51:51), malý náskok (57:53) VALOSUN KP zuby nehty bránil. Trutnov odpovídal tříbodovou palbou Ovsíkové a na moment se dokonce ujal vedení (65:66). Infarktovou koncovku rozuzlila šestkami Veronika Vlková, nadějný útok Kary zastavily kroky. A pak se už v hale Vodova slavilo!


VALOSUN KP uspěl i přes 27 ztrát! V závěru domácí kolektiv využíval i menšího počtu faulů, mohl hrát aktivněji. "Škoda nepochopitelného výpadku, jasně vedeme a začneme školácky kazit. Místo pohodového průběhu jsme museli vítězství vydřít," zhodnotil středeční bitvu s několika zvraty  M. Svoboda.


VALOSUN KP Brno-Trutnov 71:68 (15:11, 36:31, 48:51)


Body: Švrdlíková 15, Vlková a Mrhálková 12, Sedláková 11, Adamcová 8, Kopecká 5, Sanford a Šujanová 4 - Pazderová 17, Cady 12, Ovsíková 11, fauly: 20:25, TH: 25/19:16/13, trojky: 2:7, rozhodčí Blahout, Kapaňa a Linhart, 600 bouřlivých diváků. Stav série: 1:1.


Více a rozhovor s Pájou Švrdlíkovou v článku brněnského Deníku - ZDE: http://brnensky.denik.cz/ostatni_region/srovnano-valosun-oplatil-trutnovu-porazku-zvitezil-o-tri-body-20160323.html

Místo pohody dramaMísto pohody dramaMísto pohody dramaMísto pohody dramaMísto pohody drama