Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Katka nabrala energii

V basketbalové reprezentaci už není žádným nováčkem, předloni si zahrála na mistrovství světa. Když však počátkem minulého týdne dorazila Kateřina Sedláková na sraz národního týmu, cítila se hodně zvláštně. „Vždyť jsem tu nejstarší!“ zjistila 25letá rozehrávačka Valosunu KP Brno.


Nový reprezentační trenér Ivan Beneš totiž na přípravný dvojzápas v Polsku nominoval především mladé hráčky a členky širšího reprezentačního kádru. Český dres tak oblékla nadějná pivotka z brněnských Žabin Natálie Stoupalová a dvojice hráček městského konkurenta z Valosunu - pivotka Pavla Švrdlíková a právě Sedláková.


Byť „české béčko“ Polkám dvakrát podlehlo, vracela se Sedláková do Brna spokojená. „Herně jsem ale mohla zahrát líp,“ uznává opora celku z Králova Pole. „Nároďák ale pro mě znamená vždycky pozitivní nakopnutí. Obvykle mívám krizový leden, ale už jsem se trošku probrala. Teď mám motivaci a energii.“


Bez USK? Cítíme větší motivaci


Pro Valosun přichází v pravý čas. Příští víkend čeká aktuálně pátý tým ženské ligy brněnské derby v Žabovřeskách, ve druhé polovině března začne play-off. První vrchol sezony ale letošní účastník Eurocupu vyhlíží už o tomto víkendu.


Brněnské basketbalistky míří do Karlových Varů na Hyundai Final Four českého poháru.


„O medaili může hrát každý,“ naráží Sedláková na fakt, že turnaj vypouští vládkyně posledních let z USK Praha. „Pro spoustu holek u nás by to byl důležitý bod kariéry a pro klub by to znamenalo velkou radost, spojenou s vůbec první trofejí jeho historie. Při neúčasti USK navíc všechny cítíme ještě větší motivaci,“ přitakává další z tahounek Valosunu Edita Šujanová.


Jistotu medaile může Brňankám zaručit už nedělní výhra nad rivalkami z Hradce Králové. „Snad na neutrální půdě předvedeme lepší výkon. Máme jim co vracet,“ připomíná brněnský kouč Marián Svoboda nedávnou ligovou porážku 59:71. „Teď jsme si odpočinuli a doufám, že jsme natěšení,“ dodává Svoboda. „Jsme!“ reaguje bojovně Sedláková. „Ten den byly k poražení, ale my jsme nezvládly druhý poločas,“ vrátí se ještě k únorové porážce.


Na závěrečném turnaji českého poháru může brněnská rozehrávačka na sebe opět upozornit. Lákadlo pro tuzemské basketbalistky je zřejmé - domácí mistrovství Evropy, které se bude hrát příští rok v Praze a Hradci Králové. „Moje šance si teď vůbec netroufám odhadnout. Hodně se to točí, je nás okolo čtyřiceti,“ sděluje hráčka širšího kádru reprezentace.


Zdroj: Jan Daněk, idnes

Katka nabrala energii