Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Slavia s Bartoňovou a cizineckou legií

Týmem tří Američanek je pražská Slavia, sobotní soupeř VALOSUNu KP Brno v 18. kole ŽBL. Vaughn i Johnson jsou v popředí statistik pokud jde o střelbu, doskoky, užitečnost či odehrané minuty, doplňuje je vysoká Kritscher. Tato trojice se zasloužila o nečekané říjnové vítězství Slavie nad Brňankami 110:65. 


Na podzim se v Edenu děly nevídané věci, domácím basketbalistkám vyšlo na co sáhly, trojky sázely s 89% úspěšností (9/8), z hlediště je motivoval tenisový boss Kaderka a zmíněné americké trio nastřílelo dohromady 62 bodů.


Nicméně po 16 odehráných zápasech je na tom lépe pátý VALOSUN KP s bilancí 10/6, Slavia je šestá (9/7). Pražanky totiž nečekaně klopýtají, dvakrát prohrály s Karlovými Vary a výbuch s VŠ Praha začátkem ledna znamenal výměnu trenéra, u kormidla je nyní René Štěpánek.


S Ivo Kaderkou se výprava VALOSUNu KP potkala v Trutnově a neoficiální šéf klubu kromě výměny trenéra avizoval i hráčské změny. Prvořadou přestupovou bombou je angažování reprezentační rozehrávačky Kateřiny Bartoňové, která ukončila působení v eurocupových Piešťanech.


Na soupisce Slavie vedle Američanek jsou i další cizinky (Jakšič a Beronja), z českých hráček je oporou zejména Johnová. Do soboty ale nejsou vyloučeny další změny v pražském kádru... V minulém 17. kole oba rivalové prohráli, ale bolestné ztráty to nebyly. Moravanky statečně zápolily s "neporazitelným" USK, Slavia vzdorovala druhému Nymburku (61:71).


Atraktivní a veledůležité sobotní utkání VALOSUN KP - SLAVIA začíná v 15.30 hodin a brněnská děvčata touží odčinit 45 bodový debakl, nejvyšší za poslední roky v ŽBL...!!!


Slavnostní výhoz provede 1. náměstkyně brněnského primátora - Klára Liptáková. Připraven je tradiční doplňkový program i početný královopolský fanklub. Přijďte v co největším počtu - holky VÁS budou potřebovat!

Slavia s Bartoňovou a cizineckou legií