Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Před svátky s VŠ Praha

Posledních pět utkání a Bonver ŽBL se rozloučí s rokem 2015. VALOSUN KP se po výjezdu do Karlových Varů a Zwolle (cca 2200 km) představí svým fanouškům a nabitý týden zakončí duelem s VŠ Praha.


Výkon domácích basketbalistek tedy může ovlivnit i únava. Protivník z haly Královka cítí ve 14. kole soutěže šanci a na svých stránkách burcuje svá děvčata a hledá recept na favorita, který se posunul na páté místo pořadí Bonver ŽBL. "Hráčky VŠ Praha budou muset zastavit rychlé protiůtoky Valosunu a překonat těsnou agresivní obranu Brna." Snažit se o to budou zejména opory Záplatová, Satoranská, Pudláková a Nováková. Družstvo reprezentačního kouče Beneše je v tabulce na desáté pozici, výhra pod Špilberkem by Pražankám pomohla v boji o play off.


"Očekává se naše povinné vítězství, ale urputný mladý soupeř bude hodně nepříjemný, uvidíme co s Pražankami udělá naše zóna," sdělil po pátečním tréninku domácí trenér Marian Svoboda. V zářijovém vzájemném duelu VALOSUN KP vyhrál v Praze po boji 59:49. Sobotní předvánoční utkání začíná v hale Vodova v 15.30 hodin a brněnská Veronika Vlková může atakovat ligovou hranici 6000 bodů, chybí jí "jen" 25 bodů. 


Na začátku přestávky bude Nadačnímu fondu Modrý hroch předán šek na 10.000,- Kč pro děti po těžkých úrazech (přes 5 a půl tisíce se vybralo na dobrovolném vstupném při eurocupovém zápase s Neapolí a druhou část věnuje klub s přispěním jeho partnerů). Připraven bude i tradiční doprovodný program, domácí basketbalistky by měly navíc nastoupit v nových atraktivních dresech pro ŽBL a s tetovačkou Biopron - Sport...!

Před svátky s VŠ Praha