Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Naděje zhasla...

Velká detektivka se odehrávala v hale Vodova při utkání 5. kola skupiny G EuroCupu basketbalistek. Duel VALOSUN KP Brno - DIKE Basket Napoli mohl ještě zamotat boj o postup nebo definitivně určit po Miškolci druhý tým mezi nejlepší šestnáctkou. Nastala druhá alternativa, z postupu se radují Italky (spíše skvělé cizinky v italských službách), Brňanky po nešťastné porážce 62:64 do play off nepostoupí.


V EuroCupu čeká Brňanky ještě poslední utkání ve Zwolle s Orange Blizzards (16.12.), v němž si chtějí pohlídat třetí místo ve skupině G. Se soutěží se budou každopádně loučit se vztyčenou hlavou. Vždyť jim nevyšlo pouze utkání v Maďarsku: s Neapolí prohrály dvakrát těsně, s Miškolcí doma o 3 body. Výsledky mohly být klidně obrácené...


O napínavé středeční bitvě hovoří čísla: 7x se měnilo vedení, VALOSUN KP byl ve vedení 19 minut, nejvíce o 13 bodů (rozdíl 9 bodů by stačil k vykřesání velké naděje na postup), utkání rozhodla neuvěřitelná šňůra Italek 0:16 na 55:60. Poslední desetiminutovku vyhrála Neapol 7:20...!


Už ve třetí čtvrtině vedl VALOSUN KP o 13 bodů a živil naději na postup, jenže do závěrečné sirény bylo daleko. Kolaps ofenzivy v poslední části totiž pomohl Neapoli k otočení výsledku na 62:64. "Mohly jsme klidně zvítězit o potřebných devět bodů, ale pak jsme se výhry asi zalekly. Moc mě to mrzí," prohlásila domácí kapitánka Katka Sedláková.


V koncovce sahaly Moravanky alespoň po prodloužení, jenže Mrhálková proměnila pouze jednu šestku a hostující basketbalistky těsné vítězství uhájily. "Jelikož jsme potřebovali vyhrát o devět bodů, chtěli jsme jít do prodloužení a získat pět minut na zvrat," vysvětloval královopolský kouč Marian Svoboda. "Prohra mrzí, ale zápas s týmem silné italské Seria A se musel líbit."


VALOSUN KP Brno - DIKE Neapol 62:64 (10:13, 33:28, 55:44)


Body: Šujanová 18, Sanford 10, Vlková 9, Adamcová a Sedláková 8, Mrhálková 4, Beránková 3, Švrdlíková 2 - Patore 16, Ivezič 13, Burdick 12, Petronyte a Quinn 7, fauly: 23:18, TH: 11/7:22/16, trojky: 7:6, rozhodčí Krug, Andersson, Gyorgyi, 850 bouřlivých diváků.


(s využitím materiálu Martina Vymyslického)

Naděje zhasla...Naděje zhasla...Naděje zhasla...Naděje zhasla...