Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Eurocup: Neapol, Miškolc a Žabiny nebo Salamanka

Mnichovský los Eurocupu basketbalistek zařadil VALOSUN KP do skupiny G spolu s DIKE Basket Neapol, Aluinvent Miškolc a poraženým z dvojice Žabiny - Salamanka v kvalifikaci Euroligy. Boje ve skupinách startují 28.října a Brňanky přivítají maďarskou Miškolc (17:00).


"Myslím, že můžeme být spokojeni, soupeři jsou zajímaví a naši fanoušci se maji na co těšit! Napínavé bude čekání na soupeře z Euroligy," zhodnotil los v hotelu Marriott trenér VALOSUNu KP Marian Svoboda. Skupina G zaujala i generálního sekteráře FIBA Europe Kamila Nováka, ktreý po losování debatoval se skupinkou zástupců českých a slovenských klubů a projevil znalost brněnského prostředí. "Pokud by se stalo, že Žabiny budou hrát Eurocup, tak se soupeři k brněnskému pohárovému derby projedou maximálně šalinou!" 


Neapol k postupu do semifinále italské ligy vytáhla na jaře bývalá rozehrávačka Králova Pole Ashleigh Fontenette. Jenže podle ředitele italského klubu Massima Protaniho sympatickou Američanku v Brně neuvidíme. "Byla skvělá, tahoun týmu, snad i proto jsme ji neudrželi, měla by v příští sezoně hrát za Benátky." 


Družstvu Miškolce má VALOSUN KP co oplácet, v rámci Final Four CEWL 2013 totiž zdolaly Maďarky v semifinále pořádající brněnský tým a skončily celkově druhé. V dalších dvou sezonách už  Aluinvent hrál Eurocup, sbíral zkušenosti a bude na úvod pro VALOSUN KP velice nepříjemným protivníkem. V silné maďarské lize se probojoval na jaře až do finále!


Na schůzce zástupců klubů byl v Mnichově dohodnut program skupiny G. Doma v hale Vodova bude hrát VALOSUN KP 28.10. s Aluinvent Miškolc (odveta 2.12.), 9.12. s DIKE Basket Neapol (v PalaVesuvio se hraje 5.11.) a 17.12. s Žabinami nebo Salamankou (první zápas 11. nebo 12.11.).


Ze skupin postupují do vyřazovací části (vždy 2 zápasy, při rovnosti bodů rozhoduje skóre, navíc ve čtvrtfinále naskočí do Eurocupu 4 celky z Euroligy z 5. a 6. místa ve skupinách) první dva. Druhý český zástupce v Eurocupu Nymburk má za soupeře Basket Landes (Fr.), PEAC Pécs a vítěze kvalifikace Orange (Niz.) - Fribourg (Švýc.).

Eurocup: Neapol, Miškolc a Žabiny nebo Salamanka