Chance ŽBL o 3.místo
Nejbližší domácí utkání
21.4.2024 10:30 hod
Bronzový mečbol: KP TANY BRNO - Hradec Králové
+ FAMILY DAY - děti, soutěže, hry, dárky a maskoti
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Do play off z třetího místa

V předposledním kole základní části ŽBL získal VALOSUN KP v Mladé Boleslavi povinné vítězství (81:57), kterým si zajistil třetí příčku v tabulce. Na druhý Hradec Králové sice ztrácí před posledním kolem jediné vítězství, ale vzájemné zápasy hovoří pro Lvice. Ve čtvrtinále play off se Brňanky střetnou od 25.3. v sérii na tři výhry s nevyzpytatelným Trutnovem.


Proti předposlední Slovance hostující favorit  dvacet minut překonával únavu z víkendového turnaje Final 6 ČP v Ostravě. "Byl to zápas dvou poločasů. Jakmile jsme od třetí čtvrtiny začali běhat, tak rozdíl ve skóre rychle narůstal," poznamenal hostující kouč Marian Svoboda, který v utkání protočil všech 11 hráček z kádru. Nejlepší střelkyně zápasu Tereza PECKOVÁ (17b) navíc podle předpokladů pokořila hranici tří tisíc bodů v ŽBL.


Před play off čeká na VALOSUN KP ještě sobotní derby s pátým BK IMOS v hale na Vodově. Nikdo si nemůže v tabulce polepšit ani pohoršit, půjde spíše o naladění formy a získání sebevědomí pro vyřazovací boje. 


Slovanka MB - VALOSUN KP Brno 57:81 (13:21, 27:34, 41:55)


Body: Minarovičová 12, Adams 9, Bura 7 - Pecková 17, Adamcová 15, Švrdlíková 11, Sprague 10, Vlková 10, Šípová 7, Giacintová 3, Maturová 3, Vojtková 3, Sedláková 2, fauly: 28:22, TH: 22/15:32/23, trojky: 4:6, 100 diváků, rozhodčí Salvert, Šafařík.

Do play off  z třetího místa