Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Jak ubránit Kastanek?

Vypadá to jako klid před bouří. 15. kolo Ženské basketbalové ligy je prosto soubojů tabulkových sousedů a většina zápasů má zřejmého favorita. Minimálně papírového. To platí i o sobotním duelu VALOSUN KP - Strakonice, tedy třetího s osmým.


Utkání tradičních rivalů přináší několik paradoxů: Sev-en Strakonice má sice v Američance Kastanek nejlepší střelkyni ŽBL (průměr 19,4 bodu na utkání), jenže je druhým nejméně produktivním týmem ligy. A to jak podle procenta zakončení (37,3 %), tak i podle průměru nastřílených bodů (66,4). Jak se tahle čísla změní na palubovce družstva s druhou nejlepší defenzivou - VALOSUNu KP (65,7 obdržených bodů)?


První souboj na jihu Čech skončil výrazným vítězstvím Brňanek 87:65, ale neudržitelná Kastanek nasázela do hostujícho koše 30 bodů. V minulém kole měl VALOSUN KP volno (ve středu však bojoval úspěšně s Flying Foxes v CEWL), Strakonice prohrály v Praze vysoko se Slavií. „Z naší strany to bylo velmi nepovedené utkání, asi jedno z nejhorších, jaké jsme v lize odehráli," přiznal kouč Strakonic Ivan Beneš.


Brňanky nastoupí v sobotu 31.ledna kompletní a chtějí od 15.30 hod. v hale Vodova potvrdit roli favorita.

Jak ubránit Kastanek?