Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

VALOSUN KP překazil premiéru

Premiéra ve sportovní hale Královka nebyla pro basketbalistky VŠ Praha úspěšná, i když dokázaly s družstvem VALOSUNu KP držet v 9. kole ŽBL krok. V každé ze čtyř čtvrtin jim však něco chybělo, aby soupeře přetlačily. A tak Brňanky navyšovaly svůj náskok až na konečných 13 bodů (52:65).


Ještě patnáct minut před koncem měly oba týmy stejně blízko k vítězství. V polovině třetí desetiminutovky totiž domácí Davis srovnala šestkami na 34:34. Pražanky nestačily především na doskoku. VALOSUN KP nasbíral o 20 doskoků více než domácí. Sice domácím hráčkám dal šanci díky 28! ztrátám, ale deficit na doskoku určil vítěze. V hledišti sledoval utkání i reprezentační kouč Lubor Blažek. VALOSUN KP se v tabulce posunul na čtvrté místo před IMOS.


 Petr Treml, trenér VŠ Praha: "Neodehráli jsme špatný zápas na obranné polovině, ale bohužel se nám nedařilo v útoku. Některé nedané střely z podkoše už více vyložené mít nemůžeme. Rozhodlo se ve třetí části, kdy soupeř právě po těchto neproměněných střelách udělal šňůru deseti, jedenácti bodů a dostal se do uklidňujícího náskoku. Dalším momentem byl útočný doskok, kde nás VALOSUN KP přeskákal."


 Marian Svoboda, trenér VALOSUN KP Brno: "Bylo to spíše povinné vítězství. Možná i proto hráčky k zápasu přistoupily nezodpovědně. V prvním poločase jsme udělali strašně moc chyb a soupeř s námi držel krok. Druhý poločas se z naší strany zlepšil, ale celkově jsme nehráli optimálně. Důležité a kladné je to, že jsme vyhráli."


VŠ Praha - VALOSUN KP Brno 52:65 (12:14, 25:30, 36:48)


Body: Nováková 13, Elhotová 12, Záplatová 10, Bakajsová 7 - Vlková 16, Mrhálková 11, Adamcová 10, Sprague 10, Jones 9, Sedláková 4, Giacintová 3, Šípová 2, 100 diváků, rozhodčí Smetana Kučírek.


Více o 9. kole ŽBL - ZDE: http://sport.idnes.cz/zenska-basketbalova-liga-usk-imos-devate-kolo-fav-/basket.aspx?c=A141206_191202_sport-basket_ten

VALOSUN KP překazil premiéru