Chance ŽBL, PLAY OFF
Nejbližší domácí utkání
(Neděle 31.3.2024 10:30)?
KP TANY Brno - Levhartice Chomutov (5.čtvrtfinále)
A nebo postup v pátek 29.3. od 19:00 v Chomutově…!
ŽBL - Ženská basketbalová liga ČP Nilfisk FIBA Europe - oficiální stránky Evropské basketbalové federace Euro Cup ČBF - Česká basketbalová federace ČBFJM - Česká basketbalová federace Jižní Moravy Hrajeme spolu Jihomoravská krajská unie ligových klubů
JMK - finančně podporuje činnost klubu
Teplárny BrnoOKNOSTUDIOFizer GroupKrematorium zvířat BrnoAutobusová doprava HliněnskýJUMPPARKSmartLifeVOLANSKY fashionSportareál DružstevníIFCOR - klinické laboratořeBasket - obchodSAKO BrnoAtlas-media3S.CZNÁSKOKTSBGymnázium Slovanské nám.SOU Čichnovatenis horovabadminton kovařovicovaSmileOpticHsportFOR LIFE - MADAGAAtelier HabinaBrněnský DeníkTV Brno 1Kam za sportem v Brně?YeahrbaEnergie MMAutoPalace BrnoMoltenMoltenCollallocaaska group

Po Liškách do lázní

Hodně chvály o sobě si mohly přečíst basketbalistky VALOSUNu KP na stránkách BK Lokomotina Karlovy Vary - tedy svého nedělního soupeře v 8. kole ŽBL.


Je vyzdvihován kvalitní kádr a silná lavička, což dokazuje, že devět basketbalistek brněnského týmu se dostává v ŽBL k průměru okolo sedmi a více bodů na zápas, to tedy dává v souhrnu nejvíce nastřílených bodů ze všech družste v lize (559 - téměř 80 bodů na utkání - oproti 68 Karlových Varů). 


Domácí celek vedený exbrněnským Tomášem Veselým je v těžké situaci, s bilancí 1/5 je předposlední, zatímco Brňanky páté (4/3). Lokomotiva nabitá zahraničními posilami má nůž na krku, musí ve vlastním prostředí naplno bodovat, jinak se jí sen o play off začne vzdalovat.   


VALOSUN KP se ve čtvrtek představil ve Vídni v rámci zápasu skupiny B CEWL, po dramatické koncovce Moravanky zvítězily 78:76 (21:20, 44:34, 61:51). Poklidnou první půli zčeřilo až uznání koše Kopecké těsně před přestávkou. Domácí lavička nevybíravě reklamovala, že už to bylo po čase, sudí ji uklidnili technickou chybou.


V pauze rozčilení místní funkcionáři i diváci rakouské arbitry "zpracovali", v podstatě pak pískali podle jejich přání. Svými výroky ovšem vytočili hostujícího kouče, tentokrát "vyfasoval" technickou Marian Svoboda. Patnáctibodový náskok (57:42) se pomalu rozplýval a o osudu duelu rozhodly Brňanky až  dvě minuty před koncem šestibodovou šňůrou na 75:69. "Přispůsobili jsme se pochodovému stylu Létajících Lišek, bylo to vydřené vítězství, které nás však ponechalo v boji o postup do Final Four, kam se touží dostat i Arad a Piešťany," odechl si Marian Svoboda.


Brněnský trenér tuší, že v neděli na západě Čech to bude mnohem složitější než u Dunaje a hráčky by měly předvést mnohem lepší výkon. Vždyť v listopadu 2013 ve světoznámých lázních VALOSUN KP prohrál 71:82 a i proto bude v neděli víceméně papírovým favoritem. Byť např. Tipsport vypsal rozdílné kurzy 3,2x1,35. Začátek zápasu je v 17.30 hod.


Přímý přenos - ZDE: http://basketbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Basketbal-ZBL/Cast-Zakladni/Pohlavi-Zeny/Sezona-2014-2015/38862-BK-Lokomotiva-Karlovy-Vary-VALOSUN-Brno.htm


Více o 8. kole ŽBL -ZDE: http://www.basketmag.cz/view.php?nazevclanku=imos-s-posilami-a-dva-tipy-na-st%C5%99elkyni-budoucnosti&cisloclanku=2014110060

Po Liškách do lázní